De juiste specialist via ons Servicecenter

Middels deze site en het Servicecenter van Allfree brengen we u in contact met de juiste vakmensen in uw regio. Hierna maakt u samen met de specialist verdere afspraken. Allfree is geen partij in vervolgafspraken, maar we staan natuurlijk open voor feedback over de voor u gevonden specialist! Onze doorverbindservice is kosteloos en elke dag bereikbaar.

CV storing in de omgeving van Venlo?

Warm water en verwarming zijn voor veel mensen vanzelfsprekend en onze afhankelijkheid van de CV ketel valt pas op als deze het niet doet. Met name in de winter kan het erg vervelend zijn als de verwarming het af laat weten.  laat u bij een CV storing echter niet in de kou zitten! Of u nu een onderhoudscontract bij ons heeft of eenmalig een CV storing wil laten oplossen, wij staan altijd voor u klaar.

Wat kan ik zelf doen bij CV storing?

Bij elke CV storing zijn er drie dingen die u zelf kunt doen voordat het noodzakelijk is om een monteur in te schakelen.

  • De ketel resetten. Resetten van de ketel doet u door de ketel met de knop uit te schakelen, 30 seconden wachten en daarna weer in te schakelen. Als er geen fysieke aan/uit-knop op de ketel zit, dan is het ook voldoende om de stekker uit het stopcontact te trekken. In sommige gevallen lost de CV storing zichzelf dan op.
  • Controleer de waterdruk. De ideale waterdruk van een CV ketel zit tussen 1.5 en 1.8 bar. De druk is bij oudere ketels af te lezen van een rond metertje met aanduidingen tussen 0 en 3 Bar. Bij nieuwere ketels is het mogelijk om de druk op de display weer te geven. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw ketel. Is de druk te laag? Vul deze dan bij volgens de instructies van de handleiding of bekijk een instructie op YouTube.
  • Het systeem ontluchten. Op radiatoren en het expansievat naast de CV ketel zit een ontluchtingsventiel. Met een ontluchtingssleutel (te koop bij bouwmarkten) en een oude doek draait u als eerste het ventiel van de radiator die het dichtst bij de CV ketel zit open. De lucht loopt dan sissend uit het ventiel. Op het moment dat er water uit het ventiel komt, weet u dat er geen lucht meer in zit. Herhaal dit voor de overige radiatoren en ontlucht als laatste het expansievat.

Niet gelukt om de CV storing op te lossen? Neem dan contact op met een van onze ervaren monteurs voor een reparatie.